Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Skal selskaper alltid betale utbytte?

Foto: Nordnet Foto: Nordnet © Hegnar Media
Publisert:10. oktober 2019

Utbytteaksjer utgjør for mange en sentral del av investeringsporteføljen. En av de tingene som kjennetegner selskaper som betaler utbytte, er jo at de tjener penger og at de ønsker å betale noe av overskuddet tilbake til eierne.

På generelt grunnlag vil jeg si at utbytteaksjer svinger mindre og har lavere risiko for store negative overraskelser. Det finnes selvsagt unntak, men investor Warren Buffett sier at han elsker selskaper hvor resultatet pr. aksje (inntjeningen) stiger og kan gi økt utbytte år etter år.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn