Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Sentralbankenes verktøykasse er (nesten) tom

Knut A. Magnussen, seniorøkonom i DNB Markets. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:17. oktober 2019

Er det mulig å fylle den opp igjen?

Konjunkturene svekkes globalt etter en lang opptur. Handelskonflikten mellom USA og Kina, samt annen politisk usikkerhet, bidrar til det. Særlig industrien har blitt rammet så langt, men frykten er at nedgangen sprer seg til tjenesteytende næringer. I så fall kan det raskt gå mot global resesjon. Finansmarkedene er nervøse, og det er fare for et mer markert fall i aksjemarkedene og i lange renter, samt utgang i kredittpremier.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn