Kapital

Investor ·  Industrigiganten Orkla prises skyhøyt på Oslo Børs. Det øker sannsynligheten for dype kursfall.

Orkla-fest ved veis ende

No free lunsj: Jaan Ivar Semlitsch overtar nå som ny konsernsjef i Orkla på et tidspunkt der selskapets aksjekurs ligger på historiske kurstopper. Bare få skuffelser vil kunne sende kursen hardt ned på Oslo Børs. Foto: Ingar Storfjell/NTB scanpix Aftenposten
Publisert:10. oktober 2019

Fremover må absolutt alle piler peke i riktig retning om Orklas allerede historisk høye aksjekurs skal ha en sjans til å tikke videre oppover. Det gjør de imidlertid ikke. Det massive Brexit-kaoset er dessuten med på å forstyrre selskapets forretningsmodell. Selg!

“ Vi er samlet sett fornøyde med utviklingen i andrekvartal. Særlig gledelig er det å se fremgangen for Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks, som hadde bredbasert vekst i både topp- og bunnlinje.” Vridning mot mer lønnsomt salg ga Orkla Food Ingredients god fremgang i driftsresultat. Fremgangen motvirkes av resultatutviklingen i Orkla Care. Forbedringstiltak i dette forretningsområdet vil være en prioritert oppgave fremover, var bare noen av uttalelsene den konstituerte konsernsjefen, Terje Andersen, kom med i forbindelse med fremleggelsen av selskapets andrekvartalsrapport på en sommerstille Oslo Børs. Orkla-kursen fikk også støtte av at Jotun, hvor Orkla har en eierandel er 42.6 prosent, fortsatte den sterke resultatveksten. Likevel setter vi Orkla-aksjen på vår liste over salgsanbefalinger – i likhet med Tomra, som vi i våres mente skulle ned i kurs særlig sett i ly av selskapets aggress- ive prisingsmultipler. Etter vår salgsanbefaling har Tomra-aksjen kommet ned med rundt ti prosent. Vi frykter Orkla kan lide samme skjebne, særlig på grunn av de nå heftige selskapsmultiplene. Oppfordring: Selg Orkla-aksjen før selskapet legger frem tallene for tredjekvartal torsdag 24. oktober.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn