Kapital

Investor · Analytikerkræsjet:

Mowi – opp eller ned?

Foto: NTB scanpix Afp
Publisert:31. oktober 2019

 Vil oppdrettsselskapet Mowi sette nye all time high-kurser?   

Onsdag 30. oktober kommer oppdrettskjempen Mowi, verdens største produsent av atlantisk laks, med sine tredjekvartalstall. Men allerede i midten av oktober fikk investorene et lite innblikk i hvordan det operasjonelt sett har utviklet seg i høst da selskapet meldte om et slaktevolum på 117.000 tonn i perioden juli–september, mot et tidligere guidet volum på 113.000 tonn. Nyheten ble tatt vel imot – og på Oslo Børs har Mowi-aksjen samlet sett, inkludert utbytteutbetalinger, gått rundt 25 prosent siden årsskiftet og prises nå til om lag hundre og femten milliarder kroner. Mowi – der investor John Fredriksen fortsatt er selskapets største aksjonær med rundt 66 millioner aksjer – har likevel kursmessig mer å gå på, hevder flere analytikere, som blant annet peker på utsikter til et stramt laksemarked i årene som kommer. De fordelaktige markedsutsiktene støttes av deres prognoser om en fortsatt sterk global etterspørselsside – flere peker dessuten på at oppdrettskjempen er særlig godt posisjonert for en potensiell sterk kinesisk etterspørselsvekst i de kommende årene. På tilbudssiden er det ellers ikke utsikter til noe akselererende tilbudsoverheng av oppdrettslaks, hevder de. En overvekt av analytikerne har imidlertid en hold-anbefaling på Mowi. Et av deres ankepunkter mot å kjøpe Mowi er at selskapet synes å være fullt ut priset på dagens kurser. Utbyttenivåene trekkes imildertid frem som fortsatt gunstige, gitt en børsverden preget av stor usikkerhet. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn