Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Hockeystick’en lever!

© Hegnar Media
Publisert:31. oktober 2019

Jeg har i den senere tid vært “utsatt for” en rekke salgsprospekter for bedrifter og en rekke budsjetter. Og sannelig; hockeystick’en lever i beste velgående: Det vil si at man lager budsjetter eller prognoser for de neste årene, der omsetning og resultater har vært nokså stabile de siste årene, men så skal bli vesentlig bedre de neste årene, spesielt etter tre eller fire år. I virkeligheten kommer aldri denne resultatforbedringen. Dette gjentar seg år for år: Neste år skal alt bli så meget bedre – som illustrert i figuren over fra et faktisk eksempel hentet fra boken Strategy Beyond the Hockey Stick av Bradley, Hirt og Smit (2018), som gjennomgår fenomenet i detalj.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn