Kapital

Investor ·  The winner takes it all:

Børskjempene knuser myggene

Myggene svikter: De største selskapene på Oslo Børs, målt ved hovedindeksen, gjør det kursmessig systematisk bedre enn de mindre selskapene, målt ved OSESX-indeksen. Small Cap-euforien mange husker fra midten av 2000-tallet er definitivt forbi.NTB scanpix
Publisert:28. oktober 2019

Ta en titt på grafene, som begge strekker seg tolv måneder tilbake i tid: Den ene grafen viser utviklingen til hovedindeksen, som inneholder et representativt utvalg av alle noterte aksjer på Oslo Børs. Den andre grafen viser utviklingen for OSESX-indeksen. Den indeksen består av de ti prosent aksjene med lavest markedsverdi på børsen. Grafene illustrerer et viktig poeng: De mindre selskapene gjør det tilsynelatende nå systematisk dårligere, i gjennomsnitt, sammenlignet med de større selskapene innkapslet i hovedindeksen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn