Kapital

Investor · 

Alarmklokkene ringer

Laksefavoritten: Oppdrettsselskapet Lerøy Seafood, med toppsjef Henning Beltestad i spissen, har et kobbel positivt innstilte analytikere i ryggen. Flere av dem opererer med kursmål milevis over dagens nivåer. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme
Publisert:15. oktober 2019

Flere av de kommende tredjekvartalsrapportene vil skuffe investorene. Samtidig vil en rekke analytikere se seg nødt til å barbere flere av sine inntjeningsanslag for 2020. Børshøsten kan bli ganske så dramatisk.

“ Stikkord ved meglerbordene er ikke lenger oppjusterte kursmål og billige multipler. Nå snakkes det derimot om en invertert rentekurve, han-delskrig og høyere renter, noe som bør skremme vannet av investorene. Vi tror Oslo Børs i 2019 skal ned mellom fem og ti prosent, men med risiko for enda dypere kursfall, skrev vi i desember i fjor i forbindelse med Kapitals 2019-prognose for Oslo Børs. Tilsig av flere svake makrorapporter og en tilsynelatende fortsatt fastlåst handelskonflikt mellom USA og Kina – men også frykt for at inntjeningsestimatene for 2020 jevnt over er for høye – sender kalde vinder over børsene og viser at prognosen raskt kan bli en realitet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn