Kapital

Investor · Analytikerkræsjet:

Aker – opp eller ned?

Reuters
Publisert:10. oktober 2019

 Vil Aker vende tilbake mot sine tidligere kurstopper?       

Det nye afrikanske oljefremstøtet, underlagt Aker Energy og under ledelse av tidligere Kværner-topp Jan Arve Haugan, bør kunne bli en sentral bidragsyter til nye hopp i Aker-kursen, mener et klart flertall av analytikerne. Tallknuserne opererer nå med jevnt over positive anbefalinger på det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet, som i skrivende stund prises til rundt 33 milliarder kroner på Oslo Børs etter en kursoppgang siden årsskiftet – inkludert vårens utbytteutbetaling på 22,5 kroner pr. aksje – på rundt en prosent, noe som er svakere enn hva hovedindeksen kan vise til. Enn så lenge nådde Aker-kursen i fjor høst foreløpige kurstopper med noteringer over 700-streken, men i løpet av det siste året har kursen kommet ned med over tredve prosent. Aker er et svært så oljesensitivt selskap, men til tross for årets oljeprisoppgang og jevnt over god resultatutvikling i dets datterselskaper, har altså kursen falt kraftig. En medvirkende årsak er en generelt sett økende investorskepsis mot å gå tungt inn i oljerelaterte selskaper, en utvikling som også har satt sitt preg på Equinor-kursen siste tolv måneder. Men med en kommende antatt positiv nyhetsstrøm knyttet til Akers afrikanske oljeengasjement mener analytikerne likevel at dette vil være med på å stimulere Aker-kursen tross mer forsiktige oljeinvestorer. Kursrabatten er dessuten stor målt mot den verdijusterte egenkapitalen pr. Aker-aksje, påpeker analytikerne, som altså har aksjen høyt oppe på sine respektive anbefalingslister. Så – får de rett? 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn