Kapital

Investor · Analytikerkræsjet:

OKEA – opp eller ned?

Bjellesermoni: OKEA ASA på Oslo Børs tidligere i år. F,v, Kjersti Hovdal, Ola Borten Moe, Knut Evensen, Erik Haugane, ringer i bjella, Tor Bjerkestrand Foto: Thomas Brun / NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:13. september 2019

 Noen børssuksess kan man så langt ikke snakke om. Snur det nå? 

OKEA er et uavhengig norsk oljeselskap grunnlagt i 2015 som retter sin virksomhet inn mot utbygging og produksjon på den norske kontinentalsokkelen. Hovedkontoret ligger i Trondheim, og selskapet ledes av oljegründer Erik Haugane. Men til tross for at selskapet måtte kutte i tegningskursen tett opp mot børsnoteringen i slutten av juni, initiert av skept- iske investorer, har OKEA-kursen likevel deiset videre ned etter at selskapet kom på børs. På Oslo Børs prises OKEA nå til tett oppunder to milliarder kroner etter at kursen bare den siste måneden er ned med mellom 17–18 prosent. Men analytikerne er positive, og argumenterer for at det definitivt er på tide å gå inn i aksjen på dagens kurser. Noen mener at man de neste kvartalene vil se flere viktige triggere for OKEA, der en av de viktigste er knyttet opp mot produksjonsoppstart på Yme mot midten av 2020. Flere tallknusere mener selskapet vil kjøpe felt og vokse uorganisk over de neste årene. Samtidig pekes det på at OKEA i dag har produksjonsvolumer som basert på dagens oljepriser genererer såpass med kontantstrømmer at det i sin tur gir rom for nye investeringer. Og prisingen? Den fremstår nå som lav målt mot flere andre sammenlignbare selskaper, understreker det jevne analytikerkorpset. I mellomtiden tikker det jevnt inn med børsmeldinger om nye innsidekjøp, dog uten at det har skapt nevneverdige kursreaksjoner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn