Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Når pessimistene blir skuffet

Erica Blomgren Dalstø, SEB
Publisert:13. september 2019

En langvarig nedgang i industriproduksjonen og opptrapping av handelskriger vil legge en demper på den globale veksten, men en resesjon kan unngås.

Den globale økonomien er ved et veiskille. Den sunne økonomiske utviklingen vil enten fortsette eller – som noen observatører frykter – brått ta slutt. Den amerikanske oppgangsperioden har vart i over ti år, en rekord i moderne tid. Geopolitiske trusler som handelskriger og en hard Brexit bidrar til økt usikkerhet. Pessimistene ser på dagens renter og avkastningsnivåer som varsler om resesjon og deflasjon, og er skeptiske til aksjemarkedets verdivurderinger.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn