Kapital

Investor ·  Anbefalinger:

Makromørket entrer børsene

Mer optimisme: Arbeidende styreformann i ABG Sundal Collier, Knut Brundtland, kan glede seg over at selskapets aksjekurs har kommet klart opp seneste uker, også drevet av forventninger om en mer enn godkjent tredjekvartalsrapport 16. oktober. Foto:Ivan Kverme Foto:Ivan Kverme
Publisert:8. oktober 2019

Flere investeringsbanker ber kundene sine nå om å ta ned aksjevektingen. Først og fremst på grunn av stigende internasjonal resesjonsfrykt – inkludert også i mange av Norges aller viktigste eksportmarkeder.

“ Ta hjem gevinstene, lyder oppfordringen fra Christian Nolting, som er global investeringssjef i Deutsche Bank, i et nylig intervju med Dagens Industri. Han forventer bleke børser i tiden som kommer, også fordi banken mener land som Sverige og Tyskland står på randen av en resesjon. Neste høst tror Deutsche Bank den amerikanske børsindeksen S&P 500 vil ligge på nivåer mer eller mindre tilsvarende dagens, mens de prognostiserer at delindeksen for europeiske storselskaper, Euro Stoxx 50, skal ned rundt fire prosent i løpet av den kommende tolvmånedersperioden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn