Kapital

Investor ·  Anbefalinger:

Heftig volatilitet venter

Cashmaskin: Får analytikerne rett – noe vi tror de gjør – vil kontantstrømmene til Borr Drilling gå i taket som følge av de forventede nye riggslutningene. Da vil sikkert selskapets finansdirektør, Rune Magnus Lundetræ, gi sin fulle tilslutning til at utbyttekranene kan åpnes. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:16. september 2019

Kommende måneder er tradisjonelt svært så volatile på Oslo Børs. Denne høsten blir på ingen måte noe unntak.

Det globale makroøkonomiske bakteppet er skjørt, noe som nå spiller seg ut i form av svake økonomiske data. I andrekvartal bremset veksten i OECD-området til 0,5 prosent, ned fra en veksttakt på 0,6 prosent i førstekvartal. Både Storbritannia og Tyskland opplever nå ordentlige økonomiske motbakker, og begge land kan skilte med negative vekstrater i perioden mellom april og juni. Trenden inn i tredjekvartal synes ikke å stoppe opp, for eksempel raser den tyske Ifo-indeksen videre, et signal om at landets toppsjefer ser med en mer og mer bekymret mine på de videre økonomiske utsikter. Den globale uroen sniker seg nå gradvis også inn på våre egne breddegrader: For eksempel utelukker ikke Handelsbanken at Sverige kan oppleve nullvekst til neste år om det internasjonale handelsklimaet forverres ytterligere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn