Kapital

Investor ·  Energifokus:

Grønt skifte på Paretokonferansen

Publisert:8. oktober 2019

Dressene var fortsatt like mørkeblå under Paretos 26. olje- og offshorekonferanse i Holmenkollåsen, men fokuset hadde definitivt skiftet farge. Allerede under arrangørens innledningsforedrag ble det tydelig at den tradisjonstunge konferansen hadde tilpasset budskapet til det som står øverst på agendaen verden over: Kutt i klimautslipp.

Det kan høres paradoksalt ut, all den tid sektoren har en iboende miljøfiendtlighet. Utvinning av olje og gass står tross alt for 27 prosent av Norges utslipp, ikke medregnet utslippene som følger av at produktet tas i bruk. Men institusjonelle investorer legger i økende grad begrensninger på seg selv når det kommer til hvilke selskaper de kan investere i. Dette påvirker finansieringskostnaden for selskaper innen olje- og offshoresektoren, og legger press på dem til å tilpasse seg en ny og grønnere hverdag. Alle selskapene i sektoren bør kunne vise til troverdige strategier og grep de skal ta for å oppnå utslippskrav som harmonerer med Parisavtalen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn