Kapital

Investor ·  Aksjekursen ligger bare og vaker, en tilstand som snart er forbi:

Duket for kursopptur (endelig!)

Vekstboom i sikte: Toppsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen leverte en mer enn godkjent andrekvartalsrapport. Om få dager holder selskapet kapitalmarkedsdag, en seanse vi antar blir tatt vel imot blant investorer og analytikere. 29 Adrian Nielsen Adrian Nielsen
Publisert:12. september 2019

Industriselskapet Kongsberg Gruppen leverte en bunnsolid annenkvartalsrapport – og fikk applaus fra både investorhold og blant analytikerne. Applausen tror vi fortsetter når selskapet avholder sin kapitalmarkedsdag 24. september. Å posisjonere seg inn i aksjen før den tid tror vi er en smart strategi. Kjøp!

Man skal lete med lys og lykte for å finne mer syklisk følsomme selskaper hva gjelder inntjeningsutviklingen enn Kongsberg Gruppen. Det kan dermed sikkert innvendes at det virker ulogisk å sette aksjen på våre anbefalingslister, all den tid en rekke globale makroøkonomiske indikatorer svekkes måned for måned mens handelskrigen enn så lenge ikke ser ut til å bli løst. Men i slutten av august leverte den børsnoterte industrikolossen en mer enn godkjent andrekvartalsrapport, blant annet støttet av en jevnt over sterk ordreinngang på tvers av selskapets ulike divisjoner. Når så integreringen av oppkjøpte Rolls-Royce Commercial Marine (CM) går etter planen, neglisjerer vi denne gang svak internasjonal makro til fordel for et selskap som, rent fundamentalt, nå bør kunne forsvare langt høyere børskurser enn hva tilfellet er i dag.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn