Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Bærekraft og verdiskapning hånd i hånd

Holberg Fondene
Publisert:12. september 2019

Å høste avkastning i en langsiktig portefølje forutsetter en minst like langsiktig og bærekraftig forretningsmodell i underliggende selskaper. På toppen av dette må prisen man betaler for verdiskapningen sannsynliggjøre et avkastningspotensial.

ESG-fond fikk globalt tegninger på 76 milliarder dollar i 2018 og 26 milliarder dollar i første kvartal 2019. Amerikanske ESG-fond har mottatt tegninger på nesten ni milliarder dollar i løpet før- ste halvår 2019, en dobling i forhold til hele 2018. I Holberg leter vi etter selskaper med fokus på langsiktig verdiskapning tuftet på en bærekraftig forretningsmodell. Sentralt i dette er ledelsens vilje og evne til å gjennomføre tiltak som sikrer etterlevelse av det. Det er en kontinuerlig prosess å prøve å forstå hvordan selskapene jobber med disse problemstillingene, og via samtaler med ledelsen, der det er naturlig, bidra til bevisstgjøring av temaet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn