Kapital

Investor ·  Anbefalinger:

Vil få betalt

Storrengjøring: Inkassoselskapet B2Holding, med styreleder Jon H. Nordbrekken i spissen, har ramlet stygt på Oslo Børs etter å ha tatt store nedskrivninger. Vi posisjonerer oss for en revitalisert aksjekurs og gjør dermed plass for selskapet i Kapital-porteføljen. Eivind Yggeseth Eivind Yggeseth
Publisert:9. september 2019

Det er godt over fire måneder før vi gjør opp status for årets Kapital-portefølje, en portefølje som historisk genererer en klar meravkastning målt mot hovedindeksen på Oslo Børs. I mellomtiden handles flere av porteføljeaksjene nå på såpass lave kursnivåer at de garantert pirrer interessen for flere industrielle aktører.

Vi går like godt rett på sak: På Oslo Børs er det bare smuler igjen av Tor Olav Trøims riggsatsning i Borr Drilling. Eierne, inkludert institusjoner som Folketrygdfondet, har på bare få uker opplevd en ny halvering av kursen – og det i kjølvannet av at meglerhus som DNB Markets og Fearnley Securities bisto selskapet med å hente inn nye millioner i fersk egenkapital til kurs rett under ti dollar pr. aksje. Tilsvarende kurssjokk – for øvrig i en periode der selskapet til og med har meldt om ny riggslutning – skal man lete lenge etter i børsens mangeårige historie. Nå trekkes altså Paal Kibsgaard – tidligere toppsjef i Schlumberger og initiativtager til at oljeservicegiganten i sin tid ble største aksjonær i riggselskapet – inn som ny styreleder. Han er tydelig på at boreaktiviteten innen grunnere farvann viser klare tegn til bedring, en utvikling som bekreftes også fra annet bransjehold:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn