Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Veien til kraftige rentekutt i Norge

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: NTB scanpix
Publisert:19. august 2019

Akkurat hvordan vi kommer i mål er ganske uklart, men alt ligger nå til rette for at vi får negative renter i Norge. Senere, heller enn før, men nesten garantert – en eller en annen gang i fremtiden.

I skrivende stund legges det ut et 20-årig boliglån med fastrente på null-komma-null i rente i Danmark. Dette fordi obligasjonsrentene her har negativ rente. Smatt på den. Garantert ingen boligrente de neste 20 år. Likevel er det ikke særlig sannsynlig at danskene biter på, og øker sine allerede store boliglån dramatisk. Danskene skjønner at de er et aldrende og et forgjeldet folkeslag med et konkurransesvakt næringsliv. Et lite land bundet til et EU med en usikker fremtid. Men fint er det i Danmark. Det var, er, og vil trolig alltid forbli, vår favoritt som ferieland.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn