Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Tre doblingskandidater

Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:19. august 2019

Kan de mindre olje- og oljeserviceaksjene bli mer upopulære enn det som er tilfellet akkurat nå?

Trenden er ikke bare gjeldende på Oslo Børs, men spiller seg også ut på de større aksjearenaene: Færre og færre investorer posisjonerer seg opp mot de mindre olje- og oljeserviceaksjene. Av forskjellige grunner har selskapenes markedsverdi og likviditeten rundt annenhåndsomsetningen av aksjene blitt stadig viktigere for investorene. Sentimentet for oljeservicesektoren er enkelt og greit helt elendig – blant annet på grunn av mer og mer oppmerksomhet knyttet til ESG-tematikken og frykt for at oljealderen raskt går mot slutten kombinert med redsel for et kraftig oljeprisfall. I skrivende stund er for eksempel den ledende amerikanske oljeserviceindeksen OSX ned femten prosent siden årsskiftet – og ned med godt over sytti prosent i løpet av de siste fem årene. Alt kan selvfølgelig bli verre, men med mindre oljeprisen skulle falle langt under seksti dollar fatet, så tror vi det finnes flere unike kjøpsmuligheter. Vi trekker særlig frem tre selskaper som vi mener er doblingskandidater der fellesnevnerne er: 1. En sterk balanse, eller lang tid til betydelige gjeldsforfall. 2. En erfaren ledelse. 3. Relativt gode posisjoner i sine respektive markeder. 4. Veldig lav verdivurdering.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn