Kapital

Investor ·  Slik gikk sommerferieaksjene:

Smult farvann

Escape Travel Escape Travel
Publisert:16. august 2019

En defensiv investeringsprofil viste seg igjen som et klokt valg for ferien. Spesielt Fjordkraft ble en behagelig sovepute for late dager.

Tradisjonen tro plukket vi i forrige utgave ut aksjene som investorer skulle kunne sove godt med i noen avslappende uker. Vi påpekte også at oljeforbruket var begynt å rammes av handelskrigen og at de største selskapene på Oslo Børs på rekke og rad hadde skuffet med sine resultater, samtidig som hovedindeksen likevel var opp med rundt ni prosent. Og nok et år ble det i positiv uttelling for de investorer som fulgte våre ferieaksjer. Den viste seg også å levere målt mot hovedindeksen på Oslo Børs. Mens hovedindeksen fra 21. juni til og med utgangen av juli falt 1,5 prosent, gav årets sommerferieaksjer en snittavkastning på pluss 1,3 prosent. En mer offensiv investeringsstrategi, bygget rundt selskaper med betydelig høyere historiske kurssvingninger, viste det seg med andre ord lurt å styre unna.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn