Kapital

Investor ·  IT-konsulentselskapet Itera mer eller mindre glemt av investorene på Oslo Børs:

Mot et snarlig kurs- come-back

Mer aksjeoptimisme: Arne Mjøs, toppsjef i IT-konsulentselskapet Itera, er stadig ute og kjøper aksjer i eget selskap. Halvårsrapporten gir uansett god grunn til å forvente nye kursløft for Itera-aksjen. Foto: Håkon Sæbø Håkon Sæbø
Publisert:29. august 2019

Inntektene stiger mens driftsmarginene nå løftes kraftig målt mot samme tid i fjor. Noe å lure på? Nei, kjøp!

Hittil i år kan Oslo Børs skilte med en oppgang på rundt fem prosent. Men børsåret 2019 ser uansett ut til å bli et år preget av store sektormessige forskjeller – mens for eksempel et flertall av olje- og oljeserviceselskapene nok et år ser ut til å bli slått hardt ned i kurs, kan teknologiindeksen på Oslo Børs skilte med avkastningsrater på, i skrivende stund, rundt ni prosent. Men IT-konsulentselskapet Itera har i dag en børsverdi på bare litt over 600 millioner kroner etter at selskapets aksjekurs har kommet ned rundt 25 prosent siste tolv måneder – og vel fem prosent siden årsskiftet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn