Kapital

Investor · 

Kursrekyler tvinger seg frem

Meget billig! Toppsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro må bare konstatere at selskapet handles med en betydelig rabatt målt mot de bokførte verdier. Vi tror i likhet med et kobbel Hydro-analytikere at skjevheten etter hvert vil rettes opp. Foto: NTB scanpix/Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:23. august 2019

Juli var i ferd med å bli en knallsterk måned for Kapital-porteføljen. Men så langt i august har imidlertid porteføljen fått flere kraftige nesetyvere. Vi tviholder på kalkulatoren og mener det er rom for et snarlig – og betydelig – porteføljehopp.

“Tid for revansje, antydet vi i sommerutgaven av Kapital – og fikk i det hele og store rett da flere av våre porteføljeaksjer, støttet av gode kvartalsrapporter, utover sommeren kunne skilte med flere solide kursløft. Norsk Hydro leverte klart godkjente kvartalstall. Likevel har aksjekursen de siste ukene kommet ned med nesten ti prosent, og på dagens kurs handles selskapet til en P/B inneværende år på 0,7, et nivå man ikke har sett siden finanskrisen. Om man kjøpte Norsk Hydro da det stormet som verst for litt over ti år siden, altså på et tidspunkt da selskapets P/B lå på dagens nivåer, ville man ett år frem i tid fått en avkastning på 40 prosent, poengterte nylig DNB Markets-analytiker Eivind Sars Veddeng til Finansavisen. Nær samtlige analytikere som følger Norsk Hydro har i dag en kjøpsanbefaling på selskapet. Sars Veddeng har et kursmål på 44 kroner på aksjen, ikke fullt 60 prosent over dagens Hydro-kurser.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn