Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Hvor god er du på markedstiming?

© Hegnar Media
Publisert:24. september 2019

Om du er god på markedstiming – det vil si at du har evnen til å regelmessig kjøpe nær bunn og selge nær toppen – så kan du oppnå svært god avkastning på kapitalen din. Det er lettere sagt enn gjort, og i praksis er effekten ofte helt motsatt av hva du etterstreber.

Peter Lynch, som regnes som en av de mest suksessfulle investorene noensinne, uttalte at: “Far more money has been lost by investors trying to anticipate corrections, than in the corrections themselves.” Ifølge Lynch er det altså mer sannsynlig at du taper penger gjennom å selge aksjene eller fondsandelene dine når du forventer en nedgang, enn hva du ville tapt i selve nedgangen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn