Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Europeisk økonomi – Mario Draghis hodepine

© Hegnar Media
Publisert:19. august 2019

Etter en tøff slutt på 2018 har vi hittil i år hatt et fantastisk aksjemarked på verdens børser. De toneangivende amerikanske indeksene er opp 10–15 prosent. Situasjonen i Europa er ganske lik, der den tyske Deutsche Aktienindex (DAX) og Eurostoxx 50 er opp i området ti prosent. Det som derimot er merkelig, er utviklingen i den europeiske økonomien. Dette har ført til hodebry hos sjefen i den europeiske sentralbanken, Mario Draghi. Med stadig nye toppnoteringer på børsene skulle man tro at økonomien var sterkere enn noen gang. Markedet fikk seg derfor en vekker da ECB-sjef Mario Draghi ymtet frempå om rentekutt og i ytterste konsekvens nye kvantitative lettelser om økonomiske data ikke bedret seg i Europa. Dette reagerte aksjemarkedet positivt på, noe som er naturlig, da et lavere rentenivå på kort sikt gir meravkastning i favør aksjer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn