Kapital

Investor · 

Tid for revansje?

Har mye å gå på: Aker Solutions, med toppsjef Luis Araujo i spissen, har gjort det elendig på børsen så langt i år. Vi deler flere analytikeres spådommer om at det er rom for klart høyere børskurser i tiden som kommer. Foto: Adrian Nielsen Foto: Adrian Nielsen
Publisert:8. juli 2019

Riggfrykten på Oslo Børs har sendt riggaksjene i kjelleren. Det gir enn så lenge dype sår for Kapital-porteføljen, der vi ellers gjør nye grep på vei inn mot sommerferien.

På Oslo Børs er det ikke småtterier av riggverdier som nå forsvinner som dugg for solen. Skepsisen er stor i flere investorleirer om riggbransjen på rund baut i det hele tatt har en industriell fremtid, og nærmest daglig settes nye kursbunner i et bredt utvalg riggaksjer som Northern Drilling, Seadrill – og i det Tor Olav Trøim-kontrollerte Borr Drilling. Dette er ikke en utvikling særpreget for selskaper notert her i Oslo, en tilsvarende trend ser man også på New York-børsen, der giganten Transocean også kjøres klart ned i kurs.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn