Kapital

Investor · 

Oljen i 50?

Bør tette gapet: Oppdrettsselskapet Lerøy Seafood, med konsernsjef Henning Beltestad i spissen, gjør det klart dårligere enn sine konkurrenter på Oslo Børs. Det er en trend vi tror reverseres, og selskapet får nå plass i Kapital-porteføljen. 29 Foto: Eivind Yggeseth Foto: Eivind Yggeseth
Publisert:14. juni 2019

Oljeprisen stuper. Og verre kan det bli. Det får klare følger for Kapital-porteføljen.

Oljeprisen holder liv i Oslo Børs, skrev vi i forrige utgave av Kapital – og la til at det likevel var flere grunner til at investorene gjorde lurt i å trå varsomt på børsen. Oppfordringen om å være på tå hev har vist seg å være riktig, all den tid børsen siden vår forrige statusoppdatering den 22. mai har ramlet med rundt tre og en halv prosent. Men ikke i våre villeste fantasier så vi for oss en oljeskrell på nesten ti dollar på bare få uker, noe som naturligvis har sendt de oljesensitive aksjene på Oslo Børs i kraftig utforbakke. Inn mot kommende sommeruker må vi diversifisere porteføljen og tar dermed oljeeksponeringen ytterligere ned.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn