Kapital

Investor · 

Oljen i 50?

Bør tette gapet: Oppdrettsselskapet Lerøy Seafood, med konsernsjef Henning Beltestad i spissen, gjør det klart dårligere enn sine konkurrenter på Oslo Børs. Det er en trend vi tror reverseres, og selskapet får nå plass i Kapital-porteføljen. 29 Foto: Eivind Yggeseth Foto: Eivind Yggeseth
Publisert:14. juni 2019

Oljeprisen stuper. Og verre kan det bli. Det får klare følger for Kapital-porteføljen.

Oljeprisen holder liv i Oslo Børs, skrev vi i forrige utgave av Kapital – og la til at det likevel var flere grunner til at investorene gjorde lurt i å trå varsomt på børsen. Oppfordringen om å være på tå hev har vist seg å være riktig, all den tid børsen siden vår forrige statusoppdatering den 22. mai har ramlet med rundt tre og en halv prosent. Men ikke i våre villeste fantasier så vi for oss en oljeskrell på nesten ti dollar på bare få uker, noe som naturligvis har sendt de oljesensitive aksjene på Oslo Børs i kraftig utforbakke. Inn mot kommende sommeruker må vi diversifisere porteføljen og tar dermed oljeeksponeringen ytterligere ned.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn