Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Er analytikerråd gode?

© Hegnar Media
Publisert:27. juni 2019

Det er en oppskrift på å gjøre seg upopulær, det å skrive en artikkel om dere lesere skal høre på investeringsråd fra aksjeanalytikerne. Gjestespaltene i Kapital er jo nettopp fulle av slike råd. Men – jeg refererer kun til det som forskningen viser.

En premiss for artikkelen er om dere investorer faktisk hører på råd fra analytikerne. Og det gjør dere. Beaver (2002) oppsummerer forskningen på området: Analytikerne er en viktig tolker av all den informasjon som ligger der ute, og oppsummerer det konsist og presist i prognoser, verdi og anbefalinger som investorene lytter til og agerer etter. Analytik- erne bidrar således til å gjøre prisen på aksjer “riktigere” (det vil si mer effisient ved å utligne markedet for informasjonsasymmetri).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn