Kapital

Riggselskapet Borr Drilling, iscenesatt av investor Tor Olav Trøim for tre år siden, har så langt vært et gedigent mageplask på Oslo Børs. Etter at selskapets aksjekurs nådde en topp i mai i fjor på rett i overkant av 40-streken, har kursen mer eller mindre sammenhengende falt tilbake til dagens nivåer på rundt 15 kroner. Nedturen har dels vært begrunnet i frykt for at selskapets finansieringsforpliktelser er for omfattende, samtidig som investorene jevnt over har tatt ned markedsrisikoen på Oslo Børs og heller søkt seg inn mot andre og mer defensive sektorer. Kursfallet siste måneder innebærer at selskapets egenkapital i dag er priset til åtte milliarder kroner. Dette for altfor lavt, mener samtlige analytikere som følger Borr Drilling, et synspunkt også analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB Markets, som i fjor vant Kapitals rangering over landets beste rigganalytikere, deler. – Det er skuffende å se at det ikke er villighet i aksjemarkedet til å prise inn at det snur, uttalte han nylig til Finansavisen. Han mener jack-up-markedet er blitt bedre enn meglerhuset trodde for ni måneder siden, og ser ellers konturene av en bred gjeninnhentning hvor både utnyttelse og rater har kommet opp samtidig som antall anbud øker. Men verdt å merke seg er at til tross for en positiv analytikerstand, er Borr Drilling-aksjen, basert på Finanstilsynets offisielle lister, likevel gjenstand for dyp shortinteresse.

Annonse

1219 Borr Drilling


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn