Kapital

Investor ·  Ikke glem å måle kurser mot hverandre:

Bli en indeksvinner!

Hydro-boom? Nytiltrådt toppsjef i Norsk Hydro, Hilde Merete Aasheim, vet at aksjekursen henger klart etter målt mot andre sammenlignbare selskaper. Dette tar hun nok med knusende ro, men avviket kan faktisk trigge frem flere kjøpere i Norsk Hydro. Foto: NTB scanpix/Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:17. juni 2019

På Oslo Børs er det mange måter å tjene penger på. Som ved å kjenne godt til hvordan selskapenes aksjekurser går målt mot hverandre – og mot sine ulike referanseindekser.

Nøkkeltall, som P/B, P/E og EV/EBITDA, er bare noen eksempler på sentrale selskapsmultipler investorer er nødt til å bruke for over tid å lykkes med sine aksjeinvesteringer. Og brukt med et nøkternt blikk – og hensyntatt hvilken bransje selskapet opererer innenfor – gir disse multiplene gode innspill opp mot hvilken investeringsplan man bør legge seg på. Så må dette selvsagt matches med andre forhold: Oppdaterte aksjonærlister forteller i det minste litt om hva de største eierne synes å tenke rundt et selskap. Teknisk analyse – publisert fast under våre Investorguide-sider i Kapital – gir både kortsiktige og langsiktige kjøps- eller salgssignaler i et selskap.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn