Kapital

Tradisjonen tro har vi plukket ut aksjene som investorer kan sove godt med i noen avslappende uker. Og timingen kan uansett passe godt. På vei inn i juli – for mange ensbetydende med late dager ved bryggekanten – er det på ingen måte superoptimistene som råder grunnen på Oslo Børs. Oljeprisen har på kort tid kommet hardt ned, og OPEC nedjusterte nylig etterspørselsprognosen for 2019. Handelskrigen rammer nå forbruket for fullt, mener organisasjonen, som ser for seg at verdens oljeetterspørsel vil vokse med 1,14 millioner fat pr. dag. Dette er en nedjustering på 70.000 fat sammenlignet med forrige prognose. Førstekvartalsskuffelsene henger også i, i det minste blant de mer fundamentalt baserte investorene. De største selskapene på Oslo Børs skuffet mot hva som var forventet av driftsresultat og fortjeneste pr. aksje. Så langt i år er hovedindeksen likevel opp med rundt ni prosent, men vil dette indeksnivået kunne holde om andrekvartalsrapportene som nå kommer susende inn ikke reverserer utviklingen fra årets tre første måneder? Usikkerheten har også bredt seg til Storebrand Kapitalforvaltning, som i begynnelsen av juni tok ned aksjeeksponeringen, med særlig henvisning til den akselererende handelskrigen. For første gang siden 2011 er de undervektet i aksjer.

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn