Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

Tomteparseller som ikke har verdi på selvstendig grunnlag

NTB scanpix
Publisert:5. juni 2019

Vi får ofte i oppgave å verdsette mindre tomteparseller, såkalte striper, som i seg selv ikke har noen verdi på selvstendig grunnlag. Forespørslene kommer fra kommuner, eiendomsutviklere eller naboer. Som oftest er det eiendomsutviklere som ønsker å erverve parsellen for å realisere et prosjekt, mens andre eksempler er boligeiere som ønsker større hage eller å rydde opp i tomtegrensene. Da parsellen ikke har noen selvstendig verdi, føler ofte kjøper at prisen ved et erverv er for høy, og det blir således ofte store diskusjoner rundt dette. Dette med den konsekvens at transaksjonen av og til ikke blir gjennomført, eksempelvis ved at utvikler forsøker å realisere prosjektet uten parsellen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn