Kapital

Investor ·  Finansrevolusjonen blir bare mer og mer omseggripende:

Til PE-selskapene: Fest setebeltene!

Gribbene kommer: Marcus Wallenberg er styreformann i SEB. Den svenske storbanken etablerer nå sitt eget venturefond. Det viser at finansforetak sikter seg mer og mer inn mot flere forretingsmuligheter utenfor børs, det vil si også innenfor PE-segmenter.29 Foto: NTB scanpix
Publisert:10. juni 2019

Helt nye, og kraftige, kapitalkrefter går nå til angrep på PE-bransjen. Konsekvensene for en til nå beskyttet industri kan bli svært så omseg-gripende.

At kapitalforvaltningsbransjen er i kraftig endring – preget i første rekke av saftig press på honorarer – er en kjent sak. Men rapporter internasjonalt tyder nå at den genren som så langt knapt har måttet tåle noen omstillinger, det vil si den mektige private equity-bransjen, likevel kan stå foran store og omseggripende endringer. Årsak: fremveksten av teknologi, selvfølgelig, som betyr at andre kapitalforvaltere lettere kan slå inn dørene også overfor PE-selskapene. Se derfor ikke bort fra at den neste store snakkisen i finanskretser vil dreie seg om at også PE-forvalterne må belage seg på en helt annen og langt magrere inntektsmodell i årene som kommer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn