Kapital

Investor · 

På tide med kontanter?

Høyere utbytteprognoser?: Storebrand og toppsjef Odd Arild Grefstad seiler videre opp på Oslo Børs, også fordi flere og flere investorer ser for seg høyere utbytter kommende år enn hva som tidligere er annonsert. Andreas Klemsdal Andreas Klemsdal
Publisert:6. mai 2019

Nedsiderisikoen i aksjemarkedene er høy om ikke selskapene kan slå i bordet med overbevisende kvartalsrapporter – og samtidig komme med lystige industriutsikter.

Til tross for at prisingen på Oslo Børs er godt over sitt historiske snitt, tikker børsen likevel jevnt og trutt oppover. Midtveis i april – og dermed før flommen av førstekvartalsrapportene har kommet på bordet – kan børsen skilte med en opptur siden årsskiftet på litt under tolv prosent. Aksjemarkedene preges av rimelig fremoverlente investorer, for eksempel hopper de elegant over en invertert amerikansk rentekurve med henvisning til at det historisk sett likevel ikke signaliserer noen umiddelbar resesjonsfare. Friske børser reflekterer også forventninger om at det snarlig kommer på plass en handelsavtale mellom USA og Kina, og industrikonsernet Elkems kolossale kursopptur på Oslo Børs siden årsskiftet på over seksti prosent henger blant annet sammen med at investorer har brukt perioden til å posisjonere seg nettopp opp mot en slik avtale.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn