Kapital

Investor ·  Kredittfokus:

Nye renteindekser vil gi lavere, men bedre avkastning

Publisert:12. mai 2019

Da Oslo Børs avsluttet sin produksjon av BRIX-indeksen for ti år siden, mistet norske renteforvaltere målestokken for sammenligning av avkastning og risiko. I 2018 tok Nordic Bond Pricing grep og etablerte nye rente- og kredittindekser. Jeg spår at de nye referanseindeksene vil påvirke investorenes absolutte avkastning negativt, men at kapital blir allokert på en mer fornuftig måte.

Investeringsuniverset til en kapitalforvalter tar ofte utgangspunkt i en referanseindeks, og så gis noen definerte frihetsgrader rundt denne. Denne organiseringen har vist seg god for både oppdragsgiver og forvalter, men forutsetter at det finnes en referanseindeks som er noenlunde representativ for hva forvalteren skal investere i.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn