Kapital

Investor · 

Måteholdne investorer

Står på sitt: Den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell, lar seg ikke presse fra noe hold og er tydelig på at inflasjonstakten vil forbli retningsdrivende også for USAs pengepolitikk. Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:27. mai 2019

En titt på flere aksjonærlister viser at de største eierne sitter musestille. Akkurat det vitner om en tiltagende usikkerhet blant investorene om den videre veien på Oslo Børs.

“Nedsiderisikoen i aksjemarkedene er høy om ikke selskapene kan slå i bordet med overbevisende kvartalsrapporter, og samtidig komme med lystige industriutsikter skrev vi i forrige statusoppdatering av Kapital-porteføljen. Og spurte i den forbindelse om ikke det var lurt for investorer jevnt over å øke andelen kontanter inn mot det som ofte er en vrien børsmåned. Utviklingen på Oslo Børs så langt i mai viser at advarselen har vært berettiget, og på mange måter tror vi børstendensen illustrerer at investorer, etter en knallsterk aprilmåned, nå definitivt tar en bred og kritisk gjennomgang av hvor tung aksjevektingen skal være inn mot andre halvår. Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management var nettopp inne på noe av det samme i et intervju med Finansavisen nylig:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn