Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

Kostbar fleksibilitet

Foto: Teodor Tomter Foto: Teodor Tomter © Hegnar Media
Publisert:21. juni 2019

Begrepene coworking og fleksible leieavtaler omtales hyppig blant eiere av kontoreiendommer både i og utenfor Norge om dagen, og har blitt eiendomsbransjens svar på delingsøkonomien. Det er imidlertid vanskelig å se at økt fleksibilitet i kontorleieforhold gir gevinster over tid.

Coworking-konseptet dreier seg egentlig om at virksomheter av alle størrelser jobber på samme sted og deler ideer, utstyr og kunnskap med hverandre. Ofte inkluderer konseptet et tilbud om mer eller mindre fleksible leieforhold, gjerne med tre måneders gjensidig oppsigelsestid, slik at arealer og lokasjon kan tilpasses den enkelte leietagers behov over tid. Fleksibiliteten er åpenbart et gode for mange leietagere, men er de villige til å betale den faktiske kostnaden av økt risiko for utleier? Og er det da lønnsomt for leietager i en kost/nytte-analyse?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn