Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Hauken blant sentralbankenes spurver

SEB SEB © Hegnar Media
Publisert:27. mai 2019

Norges Bank trenger en sterkere krone for å oppnå den nødvendige innstrammingen i pengepolitikken. Hvis ikke vil den svake kronen kunne bli et argument for raskere eller flere renteøkninger.

Norge er i en annen posisjon enn mange av landets handelspartnere. Mens den globale veksten er ventet å falle en god del i inneværende år, og politiske hendelser øker nedside-risikoen, er utsiktene for Norge betydelig bedre. Vesentlig høyere petroleumsinvesteringer vil øke årets BNP med rett under ett prosentpoeng. Dessuten gir petroleumsinvesteringene positive effekter på etterspørselen i fastlandsøkonomien, stimulerer innenriks næringsliv og privat forbruk gjennom høyere vekst i sysselsetting og lønn. Dette gjør Norge mer motstandsdyktig mot svakere vekst i utlandet. Med innenlandske vekstdrivere intakt er det ikke overraskende at Norges Bank også skiller seg ut fra mengden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn