Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Hauken blant sentralbankenes spurver

SEB SEB © Hegnar Media
Publisert:27. mai 2019

Norges Bank trenger en sterkere krone for å oppnå den nødvendige innstrammingen i pengepolitikken. Hvis ikke vil den svake kronen kunne bli et argument for raskere eller flere renteøkninger.

Norge er i en annen posisjon enn mange av landets handelspartnere. Mens den globale veksten er ventet å falle en god del i inneværende år, og politiske hendelser øker nedside-risikoen, er utsiktene for Norge betydelig bedre. Vesentlig høyere petroleumsinvesteringer vil øke årets BNP med rett under ett prosentpoeng. Dessuten gir petroleumsinvesteringene positive effekter på etterspørselen i fastlandsøkonomien, stimulerer innenriks næringsliv og privat forbruk gjennom høyere vekst i sysselsetting og lønn. Dette gjør Norge mer motstandsdyktig mot svakere vekst i utlandet. Med innenlandske vekstdrivere intakt er det ikke overraskende at Norges Bank også skiller seg ut fra mengden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn