Kapital

Investor ·  Ikke mist motet av en kraftig kursoppgang i Subsea 7 så langt i år:

Gammel storhet reiser seg

Klar, ferdig, gå!: Toppsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 forventer nå høyere omsetning i 2019 enn tidligere antatt. Det lover godt også for selskapets aksjekurs. Foto: Ivan Kverme Foto: Ivan Kverme
Publisert:27. mai 2019

Undervannsentreprenørene får klart mer å gjøre i tiden som kommer – og det til stadig bedre betingelser. Konklusjon? Kjøp Subsea 7!

Basert på forsamlingen positive Subsea 7-analytikere, som er i soleklart flertall målt mot de som har selskapet på sine respektive hold- og salgslister, er det ikke få investorer som har fått proppet ørene fulle med gode kjøpsargumenter det siste året. Men enn så lenge er det langt fra noen børsfest å spore: I løpet av det siste året har selskapets aksjekurs løftet seg forsiktige fire prosent, korrigert for utbytteutbetalinger i perioden, men kursutviklingen er likevel svakere enn hva hovedindeksen kan skilte med, ettersom den er opp med rundt to prosent. Etter det massive nedsalget i fjor høst innenfor alle oljeservicesegmentene, har likevel kursen siden årsskiftet korrigert opp med nesten 30 prosent – men i et litt lengre historisk børsbilde har altså Subsea 7 på ingen måte tatt av på Oslo Børs. Spørsmålet er naturligvis – hvorfor? Vi tror det er tre hovedforklaringer – knyttet til så vel selskapets siste års svake marginhistorie, en litt brysom goodwill-post og det faktum at den toneangivende amerikanske oljeserviceindeksen på ingen måter har vist friske takter siste tolv måneder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn