Kapital

Investor ·  Ikke mist motet av en kraftig kursoppgang i Subsea 7 så langt i år:

Gammel storhet reiser seg

Klar, ferdig, gå!: Toppsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 forventer nå høyere omsetning i 2019 enn tidligere antatt. Det lover godt også for selskapets aksjekurs. Foto: Ivan Kverme Foto: Ivan Kverme
Publisert:27. mai 2019

Undervannsentreprenørene får klart mer å gjøre i tiden som kommer – og det til stadig bedre betingelser. Konklusjon? Kjøp Subsea 7!

Basert på forsamlingen positive Subsea 7-analytikere, som er i soleklart flertall målt mot de som har selskapet på sine respektive hold- og salgslister, er det ikke få investorer som har fått proppet ørene fulle med gode kjøpsargumenter det siste året. Men enn så lenge er det langt fra noen børsfest å spore: I løpet av det siste året har selskapets aksjekurs løftet seg forsiktige fire prosent, korrigert for utbytteutbetalinger i perioden, men kursutviklingen er likevel svakere enn hva hovedindeksen kan skilte med, ettersom den er opp med rundt to prosent. Etter det massive nedsalget i fjor høst innenfor alle oljeservicesegmentene, har likevel kursen siden årsskiftet korrigert opp med nesten 30 prosent – men i et litt lengre historisk børsbilde har altså Subsea 7 på ingen måte tatt av på Oslo Børs. Spørsmålet er naturligvis – hvorfor? Vi tror det er tre hovedforklaringer – knyttet til så vel selskapets siste års svake marginhistorie, en litt brysom goodwill-post og det faktum at den toneangivende amerikanske oljeserviceindeksen på ingen måter har vist friske takter siste tolv måneder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn