Kapital

Investor ·  Børs:

Flere motbakker venter

Svinger seg: Styreformann i Kværner, Leif-Arne Langøy, kjøpte nylig en god porsjon Kværner-aksjer. Kanskje et lite signal om at selskapet også i annet halvår vil drysse godt med utbyttepenger over sine aksjonærer? Foto: DNV Foto: DNV © Hegnar Media
Publisert:5. juni 2019

Oljeprisen holder liv i Oslo Børs. Men det er likevel nok av grunner til at investorene gjør lurt i å trå varsomt på børsen.

Ikke få sider skrives løpende om det handelspolitiske spillet mellom USA og Kina. Forståelig nok, all den tid børsinvestorene vier dette så stor oppmerksomhet som de nå gjør. Men også i akadem- iske kretser er man på tå hev – i et analysenotat blant annet fra det tyske analysebyrået Scope Ratings, gjengitt i Finansavisen, peker man på at skulle handelskrigen eskalere videre, øker risikoen for den globale økonomien. En slik eskalering ville for eksempel vært om Kina valgte å dumpe sin enorme beholdning av amerikansk statsgjeld – anslått av meglerhuset DNB Markets til om være på lag 1.300 milliarder dollar.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn