Kapital

Investor ·  Kunstig intelligens inntar corporate finance-avdelingene:

Finansevolusjonen ruller videre

Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:4. juni 2019

I meglerhusene har bruken av teknologi endevendt måten meglere og analytikere jobber på. Nå står corporate finance -avdelingene for tur når bruken av såkalt artificial intelligence, med andre ord kunstig intelligens, akselererer. Resultatet kan fort bli mang en overflødig rådgiver

Fortsatt fases mer og mer av den tradisjonelle aksjehandelen over på nettplattformer, noe som betyr en stadig tøffere meglerhverdag. I april handlet for eksempel meglerkjempen Nordnet aksjer på Oslo Børs for nesten syv milliarder kroner og var med det det åttende største meglerhuset målt etter annenhåndsomsetningen. Meglerhus som ABG Sundal Collier og Arctic Securities handlet på sin side aksjer og egenkapitalbevis for rundt fem milliarder kroner – til sammen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn