Kapital

Investor ·  Energifokus:

Et godt veddemål?

© Hegnar Media
Publisert:12. juni 2019

Oljeaksjene har underprestert i det generelle aksjemarkedet siden 2008 og det kan synes som aksjene prises svært lavt i et historisk perspektiv. En god tilnærming til prising er å “regne baklengs” fra dagens aksjekurs. For å kunne si noe om et selskap er priset høyt eller lavt, kreves en forståelse av den fremtidige lønnsomheten og veksten som markedet forventer. Med andre ord hvilken kapitalavkastning og vekst er innbakt i dagens aksjekurser? Figuren viser at aksjemarkedet ikke har hatt lavere forventninger til avkastning og vekst i de store integrerte oljeselskapene siste 20 år. Er dette realistisk – eller er det atter en gang duket for et nytt bullmarked for oljeaksjer?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn