Kapital

Investor ·  Hva skjer – selskapets aksjekurs er ned over 15 prosent siste måned?

Aker BP – opp eller ned?

Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Foto: NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:22. mai 2019

Med en oljepris som siden årsskiftet har tikket kraftig oppover, har naturligvis også oljeselskapenes respektive aksjekurser gått samme vei. Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker BP er intet unntak, og kan så langt i år skilte med en kursoppgang på litt over 20 prosent, og selskapet har dermed en markedsverdi på 92 milliarder kroner. Førstekvartalsrapporten viste at fremdriften for selskapets feltutbygginger gikk som planlagt, og både Johan Sverdrup og Valhall Flanke Vest er i rute til å starte produksjon senere i år. Analytikere og investorer har også latt seg sjarmere av selskapets voldsomme vekstplaner kommende år, skissert opp under selskapets kapitalmarkedsdag i slutten av januar. Der meldte Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik at selskapet har som ambisjon å tredoble produksjonen innen 2025, med utgangspunkt i dagens portefølje og dermed før eventuelle oppkjøp. Aker-sfæren synes å være overbevist om at en offensiv dividendepolitikk vil støtte selskapenes respektive aksjekurser. Under den nevnte kapitalmarkedsdagen kom det derfor lovnader om økte utbytter. For inneværende år var planen egentlig å øke utbyttet fra 450 til 550 millioner dollar, men selskapet oppjusterte dette til 750 millioner dollar. Deretter er planen at utbyttene skal fortsette å øke. Seneste ukers oljeprisfall har altså sendt Aker BPs aksjekurs kraftig ned, likevel er det fortsatt en klar overvekt av analytikere som mener aksjen er et soleklart kjøp på dagens nivåer. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn