Kapital

Investor ·  Finansfokus:

Sparebanker – de skjulte juvelene på Oslo Børs

Foto: Nordnet
Publisert:23. april 2019

I det stille har egenkapitalbevis fått tikke opp over 80 prosent siden 2016. Til tross for å ha knust Oslo Børs i flere år på rad får ikke sektoren nevneverdig oppmerksomhet. Det er noe du som investor kan bruke til din fordel.

I en verden der økonomien og næringslivet blir stadig mer sentralisert, er det lett å glemme at ethvert selskaps forretningsidé gjerne har utspring fra mindre samfunn – dette kan være et supplyrederi fra Sunnmøre, eller en lakseoppdretter fra Nordland. Felles for disse er at de tidlig i startfasen sannsynligvis søkte om lån og bistand fra sin lokale sparebank. Dette er også kjernevirksomheten til en sparebank – å støtte opp om lokalt næringsliv og innovasjon. Sparebanker er i utgangspunktet ikke spesielt “sexy”, ikke hører man spesielt mye om bankene heller, men det kan du bruke til din fordel. Kjedelige investeringer som svinger lite i verdi med høy direkteavkastning er undervurdert i mine øyne.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn