Kapital

Investor ·  Det er noen «snille» og grønne aksjer som har knust alt og alle på Oslo Børs. Hva nå?

“Snille” aksjer rett opp

Scatec Solar: Ligger opp mot taket i den stigende trenden, med en positiv undertone i RSI-chartet. En fallende trendlinje i toppen kan bremse den videre utviklingen. Teknisk støtte i området 82–86 kroner. © Hegnar Media
Publisert:21. april 2019

Tomra, Scatec Solar og Scanships Holding har mer enn doblet seg de siste to årene, og Scanships har steget over 500 prosent. Men de begynner å se litt overkjøpt ut, og felles for dem alle tre er at de setter nye kursrekorder hele tiden.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Scanships:  Har brutt gjennom taket i den stigende trenden. Den er overkjøpt, men så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter, kan korreksjoner være en kjøpsmulighet.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Scanships: Har brutt gjennom taket i den stigende trenden. Den er overkjøpt, men så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter, kan korreksjoner være en kjøpsmulighet.

Scanships

Renseaksjen er overkjøpt så det holder, og har stort sett vært det siden nyttår. Men aksjen har fortsatt rett opp likevel. Den har imidlertid brutt ut gjennom taket i den stigende trenden, og da er det litt vanskelig å si noe om det videre potensialet opp.

Annonse

Ned er det imidlertid formidabelt. Skal aksjen for eksempel tilbake til bunnen i trenden fra desember, er fallhøyden på 35 prosent. Det er jo slik trender dannes; opp til taket og ned til bunnen – og opp igjen …

Aksjen trenger ikke å falle så mye, men innenfor trenden er det rom for det. Skulle aksjen korrigere ned igjen, er det litt teknisk støtte rundt 6,2 og 6,0. Litt mer ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt og enda sterkere ned mot 4,8–5,2.

Er man litt nervøs for nedsiden, kan man vurdere stop-loss for å sikre gevinst og unngå en eventuell tur ned til bunnen igjen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Tomra: Ligger opp mot et overkjøpt område, men med en positiv undertone i RSI-chartet kan den ha mer å gå på. Teknisk støtte i området 225–230 kroner.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Tomra: Ligger opp mot et overkjøpt område, men med en positiv undertone i RSI-chartet kan den ha mer å gå på. Teknisk støtte i området 225–230 kroner.

Tomra

Sorteringsaksjen er sterk, og aksjen har fremdeles litt å gå på i den stigende trenden. Taket ligger på kort sikt i området 280–290.

Det er en pen positiv undertone i RSI-chartet og RSI ligger rundt 60– 70. Det er ofte et godt område, som støtter videre oppgang.

Teknisk støtte ned mot 235 og 50-dagers glidende gjennomsnitt, og mer ned mot 225. Brudd på disse vil utløse små salgssignal, innenfor den stigende trenden, men så lenge det er en positiv undertone i RSI-chartet, kan eventuelle korreksjoner gi kjøpsmuligheter.

Scatec Solar

Solkraftaksjen har stanget mot taket i den stigende trenden flere ganger i år, og nærmer seg igjen nå. Det er lang, positiv undertone i RSI-chartet, som fortsatt støtter videre oppgang. På oversiden er det imidlertid også en fallende trendlinje, som snart kan begynne å bremse den videre oppgangen.

Det at aksjen ligger opp mot taket i trenden tilsier at potensialet opp, innenfor trenden, er begrenset på kort sikt, mens potensialet ned er langt større.

Foreløpig er det ikke noe som tilsier at det skal komme et stort fall, men skulle aksjen falle tilbake under 86-nivået, 50-dagers glidende gjennomsnitt og 81-nivået, kan det oppstå en mulighet der aksjen kan kjøpes på langt lavere nivåer. Kanskje tilbake mot 72 –74 kroner. 


Les også:

Lederlønningene i Norges 500 største selskaper:

Børsnoterte sjefer knuser resten

Det er ikke noen overraskelse at konsernsjefene i de børsnoterte selskapene tjener mest, men gjennomsnittet ligger overraskende mye høyere enn toppsjefene i resten av landets 500 største selskaper.

4 min lesetid

Aksjefokus:

Blir Pareto Bank en utbyttemaskin?

Etter en ørkensafari for nisjebanken Pareto Bank har kursen og volumet tatt seg kraftig opp i starten av januar. Mye av grunnen til dette er inntoget til en gammel kjenning, Øystein Stray Spetalen.

2 min lesetid

Andre leser også: