Kapital

Hydro-aksjonærene har hatt fint lite å glede seg over den seneste tid, i skrivende stund kan hovedindeksen på Oslo Børs skilte med en oppgang siste året på rundt ti prosent mens Hydro-kursen tilsvarende har ramlet med om lag tyve prosent. Problemene har vært drevet av selskapsspesifikke forhold, blant annet på grunn av embargoen av store deler av kapasiteten ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Men også eksterne faktorer har spilt inn, som handelskonflikten mellom USA og Kina samt svake aluminiumspriser. I dag prises selskapet til rundt 74 milliarder kroner på Oslo Børs etter et kursfall siden årsskiftet på åtte prosent – men en klar overvekt av analytikerne mener tidspunktet nå er helt riktig for å kjøpe seg inn i Hydro-aksjen, også fordi den henger klart etter kursutviklingen til flere andre sammenlignbare selskaper. Og nylig oppgraderte Nordea Markets sin anbefaling på Norsk Hydro fra hold til kjøp. Meglerhuset opererer nå med et kursmål på 42, og ser en klar bedring i det fundamentale bildet for selskapet mens de også anser verdsettelsen av aksjen som attraktiv. Nordea Markets mener dessuten at selv om aluminiumsprisen holder seg lav vil nedsiden i aksjen være begrenset, grunnet at halvparten av den globale industrien opererer med tap. Det ligger derfor an til en respons fra tilbudssiden hvor også økende aluminapriser vil være en faktor som øker behovet for nedstenginger av smeltere

Annonse

 

7/19 Kræsj Hydro


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn