Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Tar rentemarkedet feil?

Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:25. mars 2019

Uroen i aksjemarkedet i desember og svakere vekstindikatorer har fått mange til å se mørkere på fremtiden. Spesielt rentemarkedet har inntatt en negativ holdning, og nær all pengepolitisk normalisering internasjonalt er avlyst.

Det er nok riktig at veksttoppen i den globale konjunktursyklusen etter finanskrisen er nådd. I 2018 kunne både USA og eurosonen vise til vekstrater på rundt tre prosent. Det vil nok ikke kunne opprettholdes. Ledende indikatorer som innkjøpssjefsindekser indikerer at veksten blir svakere fremover – spesielt i eurosonen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn