Kapital

Investor ·  Kredittfokus:

Øredøvende stillhet i kredittmarkedet

Arne Eidshagen. Foto: Iván Kverme
Publisert:20. mars 2019

Kredittmarkedet hater støy. Volatilitet, usikkerhet og illikviditet påvirker kredittobligasjonskursene negativt. Disse egenskapene er viktige på makronivå, og de vil være driverne som styrer kredittmarkedsavkastningen fremover. Flere indikatorer peker rett vei.

Kredittmarkedet har hatt en fin fart inn i det nye året. Fjerdekvartal i fjor kan best karakteriseres som en likviditetskontraksjon som trakk kursene på kredittobligasjonene ned med den vanlige rekylen på nyåret. En hurtig innhenting etter et fall er karakteristisk for dynamikken i kredittmarkedet og har nær sammenheng med de høyere effektive rentene og lav- ere nyemisjonsvolumer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn