Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Optimistenes triumf

Trym Riksen Eivind Yggeseth
Publisert:10. april 2019

De siste hundre årene har vært optimistenes triumf. Optimistene har gradvis økt risikoen gjennom 1900- og 2000-tallet, med stort hell.

Intelligente og godt informerte investorer har i over hundre år redusert plasseringene i sikre obligasjoner og dermed økt risikoen. Fordi aksjer har gitt en betydelig meravkastning over risikofri rente, har strategien vært vellykket. I 2002 ga Dimson, Marsh og Staunton ut boken Triumph of the Optimists. I forordet skrev de tre at “vi presenterer avkastningen i aksjer, obligasjoner og statskasseveksler over svært lang tid. Studien vår viser at risikotagerne, som på optimistisk vis investerte i aksjer, var den gruppen som triumferte over tid”.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn