Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Hydrogen blir den nye dieselen

Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:1. april 2019

Kull var energien som drev den industrielle revolusjonen fra 1800 – 1900. Oljen gjorde det mulig å skape et forbrukersamfunn fra 1900 og frem til nå. Nå er fornybar energi med vind, sol og hydrogen grunnlaget for en klimarevolusjon i dette århundret.

Hydrogen bryter igjennom der energiforbruket er høyt og det er krav om høy oppetid. Gaffeltruc-ker på innendørs lager med tunge løft gjorde Plug Power Inc. med en markedsverdi på 420 millioner dollar til verdens første største hydrogenselskap. Canadiske Ballard Power, som nå er verdt 830 millioner dollar ble i fjor størst i verden etter å ha satset på det kines- iske markedet og latt Weichai Power kjøpe 20 prosent i forbindelse med etableringen av et JV som skal levere brenselceller til minst to tusen hydrogenbusser -og lastebiler i Kina.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn