Kapital

Investor ·  Bør vi være bekymret for bedriftsgjelden opp mot en ny finanskrise?

Det ulmende gjeldsberget

Begeret fylles: Selskapsgjelden skyter fart, globalt, men særlig i Kina – og dermed blant selskaper som holder til i storbyer som Shanghai. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Foto: Shutterstock/NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:12. mars 2019

Perioden med ekstremt lave renter etter finanskrisen har ført til en sterk gjeldsoppbygging i en rekke sektorer. Mest bekymringsfullt globalt er veksten i bedriftsgjeld. Kina er i en særstilling – men gjeldsoppbyggingen i USA og Europa er også kraftig.

Og det er særlig to segmenter som bekymrer mest, mener investeringsdirektør Petter Slyngstadli i Griff Kapital.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn