Kapital

Investor ·  Shippingfokus:

Sterkt i stortank

© Hegnar Media
Publisert:18. februar 2019

Fraktratene for store tankskip mer enn doblet seg i fjerdekvartal ifjor sammenlignet med året før. Tankmarkedet utvikler seg positivt også inn i det nye året, og utsiktene ser gode ut. Det er gode tider nå.

Det var tilsynelatende lite som tydet på at fjoråret skulle bli sterkt i tankmarkedet. Været var rolig da vi gikk ombord for å inspisere det mellomstore tankskipet HS ALCINA i Brofjorden i Sverige. Skipet skulle losse en million fat med olje av typen Basrah Light på oljeraffineriet Preem, og fortsette ferden til havnebyen Klaipeda i Litauen. Det var en stille vinterkveld, og ingenting tydet på at noe nytt var i gjære. Likevel var det store endringer på gang. Skipet ble den gang solgt for 10,4 millioner dollar. I dag ville det samme skipet oppnådd minst 15 millioner dollar.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn